Karadut tam bir şifa. Bizim bahçede bol bol bulunur. Suyunu, reçelini, pekmezini, pestilini, marmelatını yaparız. Reçelini yoğurda koyunca meyveli yoğurt yapıyorum bizim çocuklara efsane oluyor.
Tarifimize geçmeden önce Karadut'u yakından tanıyalım.
- Bol C vitamini içeriyor,bağışıklığı güçlendiriyor.
- Özellikle kolestrol hastaları için öneriliyor.
- Kalp dostu
- Antioksidan deposu
- Yüksek potasyum içerir.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Diyabet hastalarına önerilir.
- Mide hastalıklarında iyileşme sağlar.
- Kemik gelişimine katkı sağlar.
- Göz hastalıklarına iyi gelir.
- Cilt sağlığı için çok faydalı.
Bu kadar şifalı bir meyveyi bol bol tüketmek lazım.
KARADUT ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg karadut
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
KARADUT ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
✔️ Dutları çok fazla yıkamayın. Hafif sudan geçirmeniz yeterli.
✔️ Tencereye dutları, şekeri ve suyu alıp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın.
✔️ Limon suyunu ekleyin orta ateşte 15 dakika kaynatın.
✔️ Ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
✔️ Daha sonra blenderdan geçirin.
✔️ İnce süzgeçten geçirip buzdolabına kaldırın.
Servise derken buz ekleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın