Şifalı yemek tarifleri: Isırgan otu yemeği tarifi

Isırgan otu faydalarıyla bizleri şaşırtan bitkiler arasında. Antioksidan, anti mikrobiyal, anti ülser ve ağrı kesici özelliklere sahip olan ısırgan otu; kalp damar, böbrek ve kemik sağlığı için oldukça faydalı. Siz de sebze yemeklerini seviyorsanız bu şifalı tarifi deneyin!

ISIRGAN OTU YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kilo ısırgan otu
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kaynamış su

ISIRGAN OTU YEMEĞİNİN YAPILIŞI

  1. Yaprakları ayıklayın. (sap kısımlarını atıp yapraklarını alın)
  2. Isırganları bol suyla yıkayıp süzgece koyun,
  3. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı koyun. Sıvı yağı da ekleyip soğanları kavurun.
  4. Ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
  5. Isırganları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  6. Bu aşamada tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  7. Kavrulan ısırganların üzerine kaynar su ekleyip pişmeye bırakın.
  8. Yaklaşık 3-4 dakika sonra pilavlık bulguru ekleyin. Suyu az gelirse kontrollü ilave debilirsiniz.
  9. Bulgur pişince yemeğiniz pişmiş demektir.Afiyet olsun.

SERVİS ÖNERİSİ

Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri