ISIRGAN OTU YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kilo ısırgan otu
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kaynamış su
ISIRGAN OTU YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- Yaprakları ayıklayın. (sap kısımlarını atıp yapraklarını alın)
- Isırganları bol suyla yıkayıp süzgece koyun,
- Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı koyun. Sıvı yağı da ekleyip soğanları kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
- Isırganları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Bu aşamada tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- Kavrulan ısırganların üzerine kaynar su ekleyip pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 3-4 dakika sonra pilavlık bulguru ekleyin. Suyu az gelirse kontrollü ilave debilirsiniz.
- Bulgur pişince yemeğiniz pişmiş demektir.Afiyet olsun.
SERVİS ÖNERİSİ
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz