Sıcaklarda Bunalanlara Yazın Favorisi Geliyor! Makine Kullanmadan Katkısız Doğal Ev Yapımı Karadutlu Dondurma Tarifi

Bu tarifi çilekle vişneyle yada sevdiğiniz başka meyvelerle de yapabilirsiniz. Güvenle çocuklarınıza da yedirebileceğiniz favori dondurma favoriniz olacak. Gerçek sahlep kullanmak zorunlu baştan söyleyelim:) İşte katkısız doğal ev yapımı makine kullanmadan karadutlu gerçek dondurma tarifi

Yazın bıkmadan usanmadan yediğimiz tek şey olabilir dondurma.  Dondurma yapmak zannedildiği gibi zor değil, makineye de gerek yok esasen. Püf noktalarını bildiğinizde dışarıdakilere taş çıkaracak harika dondurmalar yapabilirsiniz. 

Malesef dışarıda yediğimiz pek çok dondurmada gerçek meyve kullanılmıyor., endüstriyel alanda kullanılan özütler var içlerinde. Yeni yeni piyasada organik ve soğuk sıkım şişelenmiş meyve özleri de var. Eğer onları bulabilirseniz onlarla da bu tarifi deneyebilirsiniz. Ben genelde meyveyle yapıyorum.

Bu arada ben karadutlu yaptım ama siz çilek, vişne neli seviyorsanız onunla yapabilirsiniz. Tamamen keyfinize kalmış.

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim. 

KARADUTLU DONDURMA TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çorba kasesi karadut
  • 2 tatlı kaşığı saf sahlep

KARADUTLU DONDURMA NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle karadutları rondodan geçirip kenarda bekletin.

✔️ Yarım su bardağı şekeri ve salepi güzelce karıştırın bir kasede.

✔️ 1 su bardağı şekeri ve 1 litre sütü tencere alıp karıştırın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin. Fokur fokur kaynayınca salepli karışımı yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde 25 dakika pişirin.

✔️ 25 dakika sonra ocağın altını kapatıp karadutu ekleyip blendarla özdeşleşmesini sağlayın. Bu işlemi soğuyana kadar yapıyoruz. 

✔️ Daha sonra buzluğa uygun bir kaba koyarak (Ben borca kullanıyorum) detrin dondurucuya yerleştirin.

✔️ 6 saat sonra dondurmayı çıkarıp kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak 1-2 dakika katlama işlemi yapıyoruz.

✔️ 6 saat sonra  tekrar bu şekilde 2.katlama işlemini yapıyoruz.

✔️ 6 saat sonra son katlama işlemini yapıp 24 saat sonra enfes dondurmayı servis edebilirsiniz. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri