Serinlemek İçin Bire Bir Oluyor! Buz Gibi Ferahlatan Dağılmayan Çilek Kompostosu Tarifi

Kompostolar, hoşaflar Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir. Bugün sizlere alışık olmadığınız bir lezzetten komposta tarifi paylaşacağız. Çilek kompostosu şu yaz günlerinde bol bol ferahlatan harika bir içecektir. Tane tane pilavın, kavurmanın, köftenin yanına yapıp yiyin.

Çileklerin küçük, zedelenmemiş ve organik olması gerekiyor. Her çilekten komposto olmuyor baştan söyleyelim.

Hazırsanız başlayalım, şu kavurucu sıcaklarda hazırlayıp buz gibi için...

ÇİLEK KOMPOSTOSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil

ÇİLEK KOMPOSTOSU NASIL YAPILIR?

✔️ Tencereye suyu ve şekeri alın.Şeker eriyene kadar karıştırın.

✔️ Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Tarçın ve karanfili ekleyin.

✔️ Çilekleri güzelce yıkayın.Yeşil saplarını alın.

✔️ Kaynayan şerbetin içine çilekleri atıp 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.

✔️ Karanfil ve tarçını çıkarabilirsiniz sudan.

✔️ Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.

Servis ederken nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri