Yunanistan'dan Arabistan'a geniş bir çoğrafyada yapılan lokma tatlısı, ülkemizde İzmir ile bütünleşmiştir. Geleneksel tatlılardan biri olan lokma tatlısını çikolata sosu ya da tarçınlı şekerle yemek ister misiniz?
ŞERBETSİZ LOKMA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 300 gr süzme yoğurt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETSİZ LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
- Yoğurdu, vanilyayi ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozunu, tuzu ve azar azar unu ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Kıvamı krema gibi koyu olacak ama çok katı olmayacak.
- Sıkma torbasına ya da kilitli buzdolabı poşetine hamuru koyun.
- Bol kızgın yağda orta ateşte minik minik toplar şeklinde sıkın. Bu aşamada makas kullanabilirsiniz.
- Kızaran lokmaları havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın.
- Üzerine şekerli tarçın karışımından dökebilirsiniz, ya da istereniz çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!