Baklavalık yufka hayatımıza girdiğinden beri işimiz kolaylaştı:) Çeşit çeşit enfes tatlılar börekler yapıyoruz.
Bugün vereceğimiz tarif dillere destan lezzet garantili bir tatlı.. Bayrama da çok yakışacak. Yapımı da hiç uğraştırmıyor. Çıtır çıtır hiç hamur olmayan pileli büzgülü tatlıyı mutlaka deneyin.
BAKLAVALIK YUFKADAN PİLELİ BÜZGÜLÜ TATLI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket hazir baklavalik yufka (480 gr)
- Yaklasik 1 su bardagi irmik
- 1 cay bardagi siviyag
- 100 gr. eritilmis tereyagi
Sosu icin gerekenler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardagi süt
- 1 cay bardagi sıvıyağ
- 1 cay bardagi seker
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
Üzeri için ceviz
Şerbeti için
- 2 su bardagi toz şeker
- 2.5 su bardagi su
- 1 dilim limon
BAKLAVALIK YUFKADAN PİLELİ BÜZGÜLÜ TATLI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker, suyu ve limonu koyup kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 10 dakika sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
✔️ Baklavalik yufkayi paketinden çıkartıp üzerine mutfak bezi kapatın. Yoksa hemen kurur.
✔️ Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp kenara ayırın.
✔️ Baklavalık yufkanın birisini tezgaha çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine yağ sürün. İrmik serpip (şart değil) kısa tarafından büzerek tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
✔️ Artan yağı tatlının üzerine gezdirin
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
✔️ Büyük bir kasede sos için gerekli malzemeleri karıştırın. Yarım pişmiş tatlının üzerine dökün. Her yerine eşit bir şekilde yayılması lazım.
✔️ Ceviz de serpip tekrar fırınlayın. 10-15 dakika altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardığınız tatlıya 10 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
✔️ Şerbet iyice çektikten sonra ortalama 2 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz.