Şerbetli Tatlı Severlere Özel Tam Ölçülü ve Çok Kolay Fıstıklı Lokma Tatlısı Tarifi

Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir lokma. Bugün evde fıstıklı lokma tatlısı nasıl yapılır? tüm püf noktalarıyla anlatacağız. Bayramda ikram edebileceğiniz harika bir şerbetli tatlıdır.

Bu tarifi Yeşim Özçelik'in instagram sayfasından almıştım. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Çok şekerli değil hafif oluyor. Kıvamı tam yerinde.

1400 yıllarda Araplar tarafından yapılmış ilk lokma. Aslında Türk Mutfağındaki İzmir lokması ve Saray Lokmasına çok benziyor. Hepsinin temel hamuru aynı.

Aslında evde lokma dökmek pek yaygın değildir. Bugün vereceğimiz tarifle yemelere doyamayacağınız tam ölçülü bir lokma tarifi vereceğiz. Mısır ununun verdiği lezzete bayılacaksınız.

Bu bayram sevdiklerinizi şımartın. Günler öncesinden baklavalar yapmaya yapmadan da lezzetli tatlı yenebiliyormuş diyeceksiniz!

İşte o çıtır çıtır fıstıklı lokma tatlısı tarifi...

FISTIK LOKMA TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1, 5 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Kızartmak için sıvı yağ

FISTIKLI LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırın. 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

✔️ Hamuru hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabına mayayı, şekeri ve ılık suyu alıp 10 dakika bekletin. Artından yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu da ilave edip tel çırbıcılı ile karıştırın. Unu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Ele yapışan cıvık bir hamur oluyor. Hamuru 1 saat mayalandırın.

✔️ Yağı kızdırın. İyice ısınması gerekiyor. Elinizle sıkıp tatlı kaşığı lokmaları alıp kızgın yağa atın. Altın rengini alana kadar kızartın. Pişen lokmaları kevgirle alıp soğuk şerbete atın.

✔️ Üzerine fıstık serpip afiyetle yiyebilirsiniz. Yanında dondurma çok güzel oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri