Ayvalık tatlısı olarak bilinen lor tatlısı, oldukça hafif ve lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Yapılışı son derece basit olan bu tatlıyı yapıp sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Hamuru pişirilerek daha sonradan tekrar yoğurularak yapılıyor. Duy ve sıkma torbası ile şekil veriliyor. İki arada bir derece vakit bulup yapmalık bu lezzetin tarifi @sanalfırın'dan.
LOR TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 350 gr tuzsuz lor
- 1 tepelere su bardağı un
- 1 tepeleme çay bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 70 gr margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 adet yumurta
Şerbeti için;
- 8 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
- Çeyrek limon
LOR TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye sütü ve margarini alıp ocağın altını açın. Margarin tamamen eriyince kısık ateşe alıp irmiği ve unu ekleyin. Karıştıra karıştıra pişirin. Eze eze karıştıra karıştıra pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Yumurtayı, pudra şekerini, lor peynirini, kabartma tozunu mikserde düşük hızda çırpın. Hamurdan azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
✔️ Yoğurduğunuz hamuru sıkma torbasına koyup beze gibi tepsiye sıkın. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu ve limonu tencereye alın. 5 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökün.
✔️ Şerbeti çekince servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın