Bugün sizlere The Taste Türkiye Jüri Üyesi Şef Şemsa Denizsel'in zeytinyağlı patlıcanlı pilav tarifini hazırladık.
Oltdukça doyurucu ve lezzetli olan bu pilav yanına bir şey istemiyor, tek başına yetiyor. Bol zeytinyağlı, kuru soğanlı, baharatlı patlıcanlı pilav deneyenlerin vazgeçilmezi oluyor. Umarım sizler de dener beğenirsiniz.
ZEYTİNYAĞLI PATLICANLI PİLAV İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet kemer patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- Baldo pirinç (su ile pirinç aynı ölçüde olmalı. )
- 1 adet limon
- Dolmalık fıstık
- Kuş üzümü
- Tarçın
- Yenibahar
- 1 fiske toz şeker
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
ZEYTİNYAĞLI PATLICANLI PİLAV NASIL YAPILIR?
✔️ Patlıcanları alacalı soyun. iri iri doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin.
✔️ Suyunu süzdükten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuzlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
✔️ Pirinci ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın.
✔️ Patlıcanlar kızardıktan sonra sıcakken üzerine bir fiske şeker serpin.
✔️ Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanları koyup kavurun. Dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tarçını, yenibaharı, limon kabuğu rendesini de ekleyin.
✔️ İyice süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurun.
✔️ Kızarttığınız patlıcanları ekleyin. Kaynar suyu döktükten sonra tuzuna bakıp tencereninkapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.
✔️ Pirinclerin suyu tamamen çekince pilavın üzerine havlu kağıt kapatıp kapağı kapalı bir şekilde en z 45 dakika dinlendirin.
✔️ Pilavı karıştırıp ince doğranmış dereotunu ekleyin. Çok az zeytinyağı gezdirip ister ılık ister soğuk servis edin.
❤️ Bizi Instagram üzerinden takip edebilirsiniz @saglikhabercinizcomtr