Mevsimin mis kokulu şeftalileri tüm tezgahları şenlendiriyor bu aralar. Reçeli, kompostosu, kurusu derken şeftali keki yapmadan bu yaz bitmesin :)
Bugün sizlere şeftaliyi sevmeyenin bile ağzını sulandıran efsane bir kek tarifi vereceğiz. Bu tarif için şeftalinin çok olgun olmaması gerekiyor. Sulu ve olgun şeftalileri soyması ve dilimlemesi zor oluyor. Dilerseniz aynı tarifi kayısı,yaban mersini, böğürtlen, mor erik, ananas, portakal, mandalina, elma, armut gibi diğer meyvelerle de yapabilirsiniz hepsiyle ayrı güzel olur.
Görüntüsü de lezzeti kadar büyülüyor insanı. Buzdolabını açınca insanın yüzünü güldürmeye yetiyor.
Bu eşsiz lezzeti bir kere deneyin, pişman olmazsınız.
ŞEFTALİLİ TART KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 büyük çay bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 150 gr tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 3,4 adet şeftali 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Soğuyunca epelemek için yarım çay bardağı pudra şekeri
ŞEFTALİLİ TART KEK NASIL YAPILIR?
✔️ Tereyağını eritip soğutun.
✔️ Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
✔️ Tereyağını, zeytinyağını ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edelim.
✔️ Kabartma tozunu ve unu da ekleyip 1 dakika çırpın.
✔️ Tereyağı ile yağladığınız büyük boy yuvarlak borcama kek hamurunu dökün.
✔️ Şeftalaliri yıkayıp soyun. Dilimleyip toz şeker ve tarçınla harmanlayın ve kekin üzerine aralarında boşluk olmayacak şekilde dizin. Üzerine ceviz serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
✔️ Fırından çıkınca ılıdıktan sonra pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın