Şef Ömür Akkor'un Tarifiyle Osmanlı Saray Mutfağının Meşhur Helva-i Hakani Tarifi

Osmanlı Saray Mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir Helva-i Hakani. Bugün sizlere Ünlü Şef Omür Akkor'un meşhur tarifini vereceğiz. İşte tüm püf noktalarıyla Helva-i Hakani tarifi...

Hakan helvası anlamına da gelen Helva-i hakani'yi diğer helvalardan ayıran en önemli özellik dönemin hakanlarına, yani padişahlara, ikram edilmesidir. İlk kez Edirne'de yapılan bu tatlıyı Fatih Sultan Mehmet de çok seviyormuş.

Ünlü yemek araştırmacısı Şef Ömür Akkor’un helva-i hakani tarifini sizlerle paylaşacağız. Hazırsanız başlayalım.

HELVA-İ HAKANİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz badem
  • 3 yemek kaşığı kabuksuz badem
  • 150 gram kaymak

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

HELVA-İ HAKANİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Süt ve şekeri tencerede alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp sıcak kalmasını sağlayın.

✔️ Un, nişasta ve pirinç ununu bir kasede karıştırın.

✔️ Un karışımını tavada tereyağı ile kavurmaya başlayın.

✔️ Birkaç dakika kavurduktan sonra toz bademi ilave edin.

✔️ 20 dakika kadar kavurduğunuz malzemeye sıcak şerbeti kepçe kepçe ekleyip karıştırmaya devam edin.

✔️ Tüm şerbeti ekledikten sonra altını kısıp birkaç dakika demlendirin.

✔️ Bu esnada ayrı bir tavada file bademleri kavurun. Servis tabağına aldığınız helvayı kaymak ve kavrulmuş badem ile servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri