Sanvdiç ekmeğini yapmaya herkes cesaret edemiyor niyeyse... Ama bu tarifle bi daha dışarıdan sandviç ekmeği almayacaksınız.
Arasına ister köfte koyun ister peynir-domates her şekilde harika oluyor. Tost için de bu ekmeği çok severek yiyoruz biz. Bir yiyen ikinciyi mutlaka istiyor. Ben zar zor 2 tanesini buzluğa zor günde lazım diyerek koydum:) Size de tavsiye ederim.:)
Tadı damağınızda kalacak sandviç ekmeğinin yapılışına geçelim hemen...
SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Süt ve suyu cezvede ılıtın. Derin bir yoğurma kabına mayayı koyup, şekeri ekleyin ve üzerine su-süt karışımını döküp 10 dakika bekleyin.
✔️ Yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin ele yapışan bir hamurunuz olmalı.
✔️ Hamurun üzerini kapatıp 30 saat mayalandırın.
✔️ Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını hamura ekleyip tekrar güzelce yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat ikinci mayalandırmayı yapacağız.
✔️ Mayalanan hamurun havasını alıp 8 bezeye ayırın. Kurumaması için bezelerin üzerini örtüp 10 dk dinlendirin.
✔️ Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Bir kenarından rulo yapıp kenarlarını bastırın. Sandviç ekmeği şeklini verin. (Oval olacak)
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sandviç ekmeklerini dizin ve 15 dakika tepsi mayası olması için bekletin.
✔️ Yumurta sarısının içerisine 2 yemek kaşğı su ekleyip güzelce karıştırın ve fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-30 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine suyu alınmış nemli bir bezi örtün. Harika ekmekleriniz hazır. Şimdiden afiyet olsun.