Sandviç Ekmeği Nasıl Yapılır? İşte Tüm Püf Noktalarıyla Tam Ölçülü Tarif

Türk Mutfağında hamur işlerinin yeri bir ayrıdır. Kahvaltıdan, beş çayına her öğün severek yeriz. Şimdi sizlere vereceğimiz sandviç ekmeğini oyle böyle güzel değil, özellikle çocuklarınız bayılacak. Mutlaka denemelisiniz...

Sanvdiç ekmeğini yapmaya herkes cesaret edemiyor niyeyse... Ama bu tarifle bi daha dışarıdan sandviç ekmeği almayacaksınız.

Arasına ister köfte koyun ister peynir-domates her şekilde harika oluyor. Tost için de bu ekmeği çok severek yiyoruz biz. Bir yiyen ikinciyi mutlaka istiyor. Ben zar zor 2 tanesini buzluğa zor günde lazım diyerek koydum:) Size de tavsiye ederim.:)

Tadı damağınızda kalacak sandviç ekmeğinin yapılışına geçelim hemen...

SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Süt ve suyu cezvede ılıtın. Derin bir yoğurma kabına mayayı koyup, şekeri ekleyin ve üzerine su-süt karışımını döküp 10 dakika bekleyin.

✔️ Yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin ele yapışan bir hamurunuz olmalı.

✔️ Hamurun üzerini kapatıp 30 saat mayalandırın.

✔️ Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını hamura ekleyip tekrar güzelce yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat ikinci mayalandırmayı yapacağız.

✔️ Mayalanan hamurun havasını alıp 8 bezeye ayırın. Kurumaması için bezelerin üzerini örtüp 10 dk dinlendirin.

✔️ Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Bir kenarından rulo yapıp kenarlarını bastırın. Sandviç ekmeği şeklini verin. (Oval olacak)

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sandviç ekmeklerini dizin ve 15 dakika tepsi mayası olması için bekletin.

✔️ Yumurta sarısının içerisine 2 yemek kaşğı su ekleyip güzelce karıştırın ve fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-30 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine suyu alınmış nemli bir bezi örtün. Harika ekmekleriniz hazır. Şimdiden afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri