Uzmanlar sahurda mutlaka yenmesi gerektiğini söylüyor. Gerçekten yumurta yediğim zaman gün boyu hiç acıkmıyorum. Oldukça doyurucu oluyor. Yumurta kapama, yumurta salatası, rafatan yumurta, haşlanmış yumurta gibi pek çok şekilde yapıyorum ama en çok cılbırı seviyorum. Mantı yemiş hissi uyandırıyor bende sanırım:)
Pratik olması da benim için çok önemli tabi. Zira uykudan uyanıp hazırlık yapmak bazen zor oluyor:)
Oldukça sağlıklı olan gün boyu sizi tok tutacak tarifimize geçelim yapımı oldukça pratik. Ben bugün sahura cılbır yapacağım, size de fikir olsun...
ÇILBIR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (2-3 kişilik)
4 adet yumurta
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süzme yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
ÇILBIR TARİFİNİN YAPILIŞI
Yoğurdu çırpıp sarımsak ekleyin ve sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayıp kenara koyun.
Geniş bir tavaya su, tuz ve sirkeyi koyup kaynamaya bırakın. Evet evet yanlış duymadınız. Önce tereyağı koymuyoruz, yumurtayı suda pişireceğiz:)
Su fokur fokur kaynarken yumurtaları birbirine değmeyecek şekilde tek tek kırın, yumurtanın sarılarının dağılmamasına özen gösterin.
Tavanın kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın.Yaklaşık 7 dakika sonra yumurtalar pişecektir. Yumurtanın beyazının tam piştiğinden emin olun. Kevgirle sudan alıp servis tabağına alın.
Sarımsaklı yoğurdu yumurtaların üzerine güzelce dökün.
Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberler kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirin