Bugün sizlere İnstagram yemek fenomeni Nermin Yazılıtaş'ın harika kumru poğaça tarifini paylaşacağız. Takipçileri denemeye ve olumlu dönüş yapmaya başladı bile. Simiti andıran görünümüyle damaklar şenlenecek sahura da bu tarif çok yakışacak.
Buyrun pamuk gibi bir poğaça tarifine...
KUMRU POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardak su
- Yarım su bardak sıvı yağ
- Yarım yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İçi için:
- Kaşar peyniri
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1,5 su bardağı kavrulmuş Susam
Arasına Sürmek için;
- 70 gram tereyağı
KUMRU POĞAÇA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Derin bir kaba ılık sütü, suyu, şekeri ve mayayı koyup 5 dakika bekleyin.
✔️ Tuzu, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
✔️ Kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Ardından 10 eşit parçaya ayırıp bezeler oluşturun.
✔️ Tavada yağı eritin.
✔️ Elinizi yağa batırıp elinizle servis tabağı boyutunda açın.
✔️ Uç kısımlarını içe katlayın. Uç kısmına peynir koyup rulo yapın (Paçanga böreği gibi)
✔️ Bir kasede pekmez ve suyu karıştırın
✔️ Puaçaları önce suya sonra her tarafını susama bulayıp yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye yerleştirin .
✔️ 15 dakika tepsi yapsası için dinlendirin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derece üzeri kızarana kadar pişirin
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.