Bu patatesli kekin tarifine herkes bayılıyor. Sahura hızlıca hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Patatesleri çiğden koyduğunuz için oldukça pratik oluyor.
Dilerseniz peynir de ekleyebilirsiniz, bizimkiler peynir sevmediği için ben kullanmıyorum.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları için detaylı bir şekilde tarifini paylaşacağım.
PATATESLİ KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardagi un
PATATESLİ KEK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Patatesleri yıkayıp soyun ve küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
✔️ Soğanı yemeklik doğrayın
✔️ Maydanozları ince ince doğrayın
✔️ Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın.
✔️ Sütü, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin.
✔️ Doğradığınız soğanı, patates ve maydanozu da ekleyip kaşıkla karıştırın.
✔️ Dikdörgen borcamı tereyağlayın. Hazırladığınız harcı yayın.
✔️ Üzerine bolca susam dökün
✔️ 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.