Bugün sizlere Samsun'un Çakallı ilçesine ait bir memenen tarifi paylaşacağız. Kahvaltıların yıldızı mememenin daha lezzetli hali. Bir kere soğan yok, kaşar var ve sadece yumurta sarısı ile yapılıyor. Görünümü de tamamen homojen bir kıvamda oluyor. Bu lezzeti şimdiye kadar yapmadıysanız çok şey kaçırdınız. Gelin bu efsane lezzeti bu sahura yapıp damaklarımızı çatlatalım.
ÇAKALLI MENEMEN TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet orta boy domates
- 8 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr kaşar peyniri
- 4 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
ÇAKALLI MENEMEN TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
✔️ Sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın.
✔️ Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Sarısını kullanacağız. Beyazını atmayın başka bir tarifte kullanın.
✔️ Ocağın altını açın. Tereyağını koyup eritin. Sakın yanmasın.
✔️ Hemen biberleri ilave edin. Biberlerin çiğ kokusu çıkana kadar kavurun.
✔️ Yüksek ateşteyken domatesleri ilave edin.
✔️ Domates pişerken tatlı toz biberi ve tuzu ilave edin.
✔️ Domatesler püre kıvamına gelmeli. Kaşıkla ya da çatalla eze eze yapın. Domatesin taneleri hiç görünmemeli.
✔️ Kaşar peynirini ilave edin.
✔️ Yumurtanın sarısını da ilave edin.
✔️ Karıştıra karıştıra 1 dakika pişirin.
✔️ Memeneni servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.