Sahura Doyurucu Tok Tutan Çıtır Çıtır Bir Lezzet! İşte Size Enfes Lahmacun Börek Tarifi

Kıyma her böreğe çok yakışıyor. Hepimiz lahmacunu da seviyoruz . İkisini birleştirip ortaya tadından geçilmeyecek bir lezzete var mısınız? İşte sizi şaşırtacak enfes tat: Lahmacun Böreği Tarifi

Antepli değilim ama lahmacunu çok severim. O yüzden bu börek de tam benim damak tadıma hitap ediyor. Görüntüsü de kendide 10 numara. 

İşte sizin de bayılarak yiyeceğiniz çıtır çıtır lahmacun böreği tarifi...

LAHMACUN BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 250 gr kadar orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsot
  • Pulbiber

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

LAHMACUN BÖREK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sebzeleri minik minik doğrayın ve geniş birkaba alın. Üzerine kıymayı, salçaları, sıvı yağı, tuzu ve baharatları da alıp güzelce harmanlayın.

✔️ Yufkaların arasına sürmek için sosu hazırlayın. Yumurtayı, sütü ve sıvıyağı bir kasede güzel karıştırın.

✔️ Büyük dikdörtgen fırın tepsisine yağlı yağıdı serin. Birinci yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin.

✔️ Üzerine sostan güzelce gezdirin.

✔️ İkinci yufkayı da kırıştırarak yerleştirin. Üzerine yine sostan gezdirin.

✔️ 3.yufkayı da aynı şekilde kırıştırarak yerleştirip kalan sosu da sürün.

✔️ Tepsiden taşan yufkayı içe doğra kapatın.

✔️ Yufkanın her yerine iç harcını yayın.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

✔️ Fırından çıkınca üzerine bir nemli bez koyup 5 dakika dinlendirin. 

✔️ Tepsinin kısa kenarından yavaşça rulo yapın. Sardığınınız ruloyu yağlı kağıda sarıp birkaç dakika bekletin. Daha sonra  kesip dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri