Sahur İçin Hiç Uğraştırmayan Gün Boyu Tok Tutan Yumurta Dürüm Tarifi

Sahurda pratik birşeyler yapmak isterseniz size lezzetli bir okadarda besleyici bir tarif paylaşacağım. Kahvaltıların olmazsa olmazı yumurtanın farklı bir versiyonu. Bazıları bunun da tarifi mi olur diyebilir. Onlara da hatırlatma olsun:) İşte lezzetli ve besleyici yumurta dürümü tarifi

Yüksek kaliteli protein kaynağı olan yumurta sahurda da tüketilmesi önerilen besinlerden. Uzmanlar tüm gün tok ve enerjik olmak için sahurda özellikle yumurta tüketilmesini öneriyor.

Bizim evde sahurda favori tercihlerden biridir kendisi.Haşlaması, rafatanı, sahanda yumurtası, menemeni derken yumurtasız sahurumuz hiç olmuyor neredeyse.

Arada farklılık olsun diye dürüm halini de yapıyorum. Oldukça tok tutuyor, hazırlanışı da çok pratik. Hepimiz severek yiyoruz.

Siz de belki denemek isterseniz diye paylaşmak istedim. Buyrun o lezzetli tarife...

YUMURTALI DÜRÜM İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (2 kişilik)

  • 4 yumurta
  • 2 adet köy yufkası 
  • 2 dal yeşil soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 4 yaprak marul
  • Arzuya göre 1 adet kırmızı biber
  • Tuz, karabiber ve  pulbiber

YUMURTALI DÜRÜMÜN HAZIRLANIŞI

  • Yumurtaları haşlayın. (5 dk kaynatmanız yeterli)
  • Yeşil soğanı, marulu, maydanozu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
  • Lavaşı tezgaha serin.
  • Üç kısma, önce yeşillikleri, üzerine halka halka doğranmış yumurtaları yerleştirin.
  • Üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber ekleyerek dürüm yapın.
  • Bekletmeden afiyetle yiyin.

Yumurtalar pişince hemen hazırlayın. Sıcakken daha lezzetli olacaktır. Kişi sayısına göre miktarları artırabilirsiniz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri