Yüksek kaliteli protein kaynağı olan yumurta sahurda da tüketilmesi önerilen besinlerden. Uzmanlar tüm gün tok ve enerjik olmak için sahurda özellikle yumurta tüketilmesini öneriyor.
Bizim evde sahurda favori tercihlerden biridir kendisi.Haşlaması, rafatanı, sahanda yumurtası, menemeni derken yumurtasız sahurumuz hiç olmuyor neredeyse.
Arada farklılık olsun diye dürüm halini de yapıyorum. Oldukça tok tutuyor, hazırlanışı da çok pratik. Hepimiz severek yiyoruz.
Siz de belki denemek isterseniz diye paylaşmak istedim. Buyrun o lezzetli tarife...
YUMURTALI DÜRÜM İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (2 kişilik)
- 4 yumurta
- 2 adet köy yufkası
- 2 dal yeşil soğan
- 4 dal maydanoz
- 4 yaprak marul
- Arzuya göre 1 adet kırmızı biber
- Tuz, karabiber ve pulbiber
YUMURTALI DÜRÜMÜN HAZIRLANIŞI
- Yumurtaları haşlayın. (5 dk kaynatmanız yeterli)
- Yeşil soğanı, marulu, maydanozu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
- Lavaşı tezgaha serin.
- Üç kısma, önce yeşillikleri, üzerine halka halka doğranmış yumurtaları yerleştirin.
- Üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber ekleyerek dürüm yapın.
- Bekletmeden afiyetle yiyin.
Yumurtalar pişince hemen hazırlayın. Sıcakken daha lezzetli olacaktır. Kişi sayısına göre miktarları artırabilirsiniz.