KURUTULMUŞ YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 2 su bardağı yeşil fasulye kurusu
- 4 dilim domates kurusu
- 4 adet biber kurusu
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
KURUTULMUŞ YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- 1 litre suyu kaynatın.
- Kaynayan suya yeşil fasülye kurusunu atıp 3 dakika haşlayın. Ve fasülyeleri süzgece çıkarın.
- Aynı suya domates ve biberi de atıp 3 dakika haşlayın. Anı şekilde sudan çıkarın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını koyup kavurun.
- Salaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Haşladığınız kuruların hepsini ekleyip 2 dakika çevirip 2.5 su bardağı su ekleyin.
- Kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Öneriler
Buzlukta sağladığınız kemik suyunuzdan varsa eklerseniz lezzetine lezzet eklersiniz.
Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışır.