MERCİMEK CİPSİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
3-4 yemek kaşığı soğuk su
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı soğan tozu
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı sarımsak tozu
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zerdeçal
Mercimek Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kırmızı mercimeği yıkayıp 3 su bardağı kaynar su ekleyip 1 gece bekleyin.
Ertesi gün mercimeği güzelce yıkayıp rondoya koyun. Zeytinyağını da ekleyip hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
Daha sonra üzerine tüm malzemeleri de ekleyin tekrar rondoda 2-3 dakika daha karıştırın.
Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. İncecik bir tabaka halinde hamuru eşit bir şekilde yayın. Ne kadar ince olursa o kadar çıtır çıtır cipsiniz olur.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin. Daha sonra kara kare kesin. Tekrar 20 dakika daha fırınlayın. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Püf Noktası
Vaktiniz varsa mercimekleri 1 gece önceden ıslatın. Eğer vaktiniz yoksa 3-4 saat de yeterli olur.
Hamur ince bir tabaka halinde tepsiye yayılmalı
Baharatları damak tadınıza göre artırıp eksiltebilirsiniz.
Bu da ilginizi çekebilir?
Hem çocuklara hem kendinize lezzetli bir atıştırmalık yapmak isterseniz bu tarifimizi de deneyebilirsiniz.