Sağlık İçin Çok Da Faydalı! Kızarmış Ekmekle En İyi Giden Sos! İşte Size Kusursuz Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltı, Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir. Çemen de kahvaltıların vazgeçilmez lezzetidir. Bugün sizlere yiyenlerin üstüne sos tanımadığı harika bir çemen tarifi paylaşacağız.İşte o tam kıvamında çemen tarifi

Salçalı domatesli sosları zaten hep çok severim. Bu tarifin de kıvamı lezzeti tam. En sevdiğim tarafıda da 1 ay bozulmadan buzdolabında durabilmesi.

Kahvaltıları renklendiriyor cidden. Yanında poğaça, ekmekle offff... offf...

Lafı uzatmayalım...Çemen yapmak isteyenleri mutfağa alalım.

KAHVALTILIK PRATİK ÇEMEN TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında iyice yumuşak tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


KAHVALTILIK PRATİK ÇEMEN NASIL YAPILIR?

Geniş bir karıştırma kabında tüm malzemeleri sadece karıştırıyoruz:) Başka da birşey yapmıyoruz. Cam bir kavanoza koyup 1 gün dinlendirin. Daha sonra afyetle yiyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri