Hibisküs, son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz bitkilerden.Kendisini en çok yüksek tansiyonu, yüksek kolesterolü ve iltihabi sorunları azaltması, bozulmuş sindirim ve bağışıklık sistemini gidermeye yardımcı olması, adet sancılarını gideresi, karaciğer ve kanser hastalıklarının tedavisine yardımcı olmasıyla tanıyoruz.
Tam bir C vitamini kaynağı. Antioksidan bakımından da zengin.
Hibiskus çayı ayrıca sağlıklı kilo vermede de oldukça etkili.
Bu kadar şifalı olan hibisküsü yaz kış içiyoruz biz. Hafif ekşimsi tadını çok seviyorum. Kışın sıcak çayını, yazın buz gibi limonatasını yapıyorum. O kadar enfes oluyor ki yazın bizim buzdolabının baş köşesinde duran içecek diye tanımlasak bile olur:) Şekersiz limonata yapmak isteyenler için başka tarif aramaya gerek olmayacak lezzette oluyor. Soğuk soğuk tam bir ferahlatıcı içecek oluyor...
Siz Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse diye detaylı tarifini paylaşıyorum
ŞEKERSİZ HİBİSKÜS LİMONATASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 çorba kaşığı hibisküs
- 3 su bardağı kaynamış su
- 2 adet limon (1 gün önceden doğranıp buzdolabında bekletilmiş)
- Servis için buz küpleri
ŞEKERSİZ HİBİSKÜS LİMONATASI NASIL YAPILIR?
✔️ Hibisküsü kaynar suya koyup 20 dakika demleyin. (KAYNATMIYORUZ)
✔️ Buzlukta dondurulmuş limonları da çıkarıp 5 dakika oda ısısında bekletip robottan geçirin. Ben şekersiz tükettiğim için bu aşamada şeker koymuyorum ama siz şeker tüketiyorsanız şekerini de limonla birlikte çekin.
✔️ Demlenmiş hibisküsle limonu karıştırın. 10 dakika bu şekilde bekletin.
✔️ İnce süzgeçten geçirip sürahiye boşaltın.
✔️ Bardaklara döküp buz küpleri ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.