Semizotu daha çok yoğurtla karıştırılarak yenir ama bugün size vereceğiz tarif de en az onun kadar lezzetli. Omega-3 zengini semizotunu sık tüketmeye çalışın, gerçekten tam bir vitamin zengini besin.Cilt sağlığından kalp sağlığına pek çok şeye şifa..
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kilo semizotu
- 1 büyük boy domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Semizotlarını yıkayıp ayıklayın. Süzgece koyup iyice süzmesini sağlayın.
✔️ Kuruyan semizotlarını iri iri doğrayın.
✔️ Soğanı yemeklik doğrayın.
✔️ Sarımsakları ince ince doğrayın.
✔️ Kabuğu soyulmuş domatesi ince ince doğrayın.
✔️ Tencereye sıvı yağı koyup ısıtın. Soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
✔️ Sarımsağı da ekleyip 1 dakika soteleyin.
✔️ Semizotlarını ilave edip. Semizotları suyunu salacak. Karıştırarak soteleyin.
✔️ Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin.
✔️ Domatesleri ilave edip 1 dakika daha soteleyin.
✔️ Üzerine kaynar suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika pişirin.
✔️ Daha sonra tuzunu karabiberini döküp 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
✔️ Yemeğimizi 20 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.