Kahvaltıların, çay saatlerinin, beş çaylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir pankek. İster çikolatayla ister reçelle balla ister pudra şekeriyle sevilerek tüketilir. Üstelik fırın derdi olmadan zahmetsizce yapılır.
Bugün sizelere hem gözünüzü hem midenizi doyuracak orjinal bir pankek tarifi vereceğiz, bu tarifi mutlaka deneyin vazgeçilmeziniz olacak.
Bundan sonra başka tarif aramayacaksınız!
PUF PUF KABARAN PANKEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 200 gr krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım portakal kabuğu rendesi
PUF PUF KABARAN PANKEK TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Mikserle 1-2 dakika çırpın.
✔️ Sütü ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Unu, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip akışkan kıvamda hamur elde edin.
✔️ Portakal kabuğu çok yakışıyor, seviyorsanız siz de yarım portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip karışıma ilave edebilirsiniz.
✔️ Krep hamurundan daha akışkan bir kıvamda oluyor. Bu nedenle kıvam alması için en az 2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirin.Ben akşamdan hazırlayıp sabah kahvaltıya yapıyorum çok güzel oluyor.
✔️ Yapışmaz teflon tarzı bir tavayı ocağa koyup ısıtın. Peçete yardımıyla sıvı yağla yağlayın. Kepçe yardımıyla ya da hamur dağıtıcısı ile tavaya hamurdan parça parça yerleştirin. Göz göz olunca spatula yardımıyla ters çevirip iki tarafını da pişirin.
✔️ Aralarına nutelle sürüp meyve ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.