Öncelikle küçük dağ çileklerinden bulabiliyorsanız onlardan temin edin. Ezilmemiş olsunlar:) Ben yaptığım reçeli saatlerce kaynatmıyorum tıpkı anneannem gibi biraz kaynatıp 3-4 gün güneşte bekletip kıvam almasını sağlıyorum, kim yediyse bayılıyor. Bazen kilolarca yapıp yarısını blenderdan geçirip marmelat olarak tüketiyoruz. Aklınızda olsun çilekli yoğurt, kurabiye vs yaparken de çok pratik oluyor çocuklar çok seviyor.
Lafı uzatmadan o enfes lezzetin yapımına geçelim.
GÜNEŞTE BEKLETİLEREK KIVAM ALAN ÇİLEK REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 çorba kasesi çilek
- 3 çorba kasesi toz şeker
- 1 limonun suyu
GÜNEŞTE BEKLETİLEREK KIVAM ALAN ÇİLEK REÇELİ TARİFİNİN YAPILIŞI
Çilekleri yıkayıp tencereye koyun. Büyükse çilekleriniz ikiye üçe bölebilirsiniz.
Çileklerin üzerine toz şeker gezdirin.
1 gece tencerenin kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
Bizim çocuklar reçelin tanesinden çok suyunu yedikleri için ben 3 çorba kasesi de su ekledim.
Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın .Limonun suyunu da ekleyip 45 dakika sonra ocağın altını kapatın.
Tencereye temiz bir tülbent örtün. Kenarlardan mandal tutturabilirsiniz:) Toz vs içerisine girmesin diye yapıyoruz. Güneç alan bir yerde en az 3 gün bekletin. Kıvamına göre süreyi artırabilirsiniz.
İstediğiniz kıvamı alınca cam kavanoza koyabilirsiniz.