Puf puf katmer poğaça nasıl yapılır? İşte tel tel ayrılan rulo katmer poğaça tarifi

Son zamanların en çok tercih edilen hamur işlerinden biridir katmer poğaça. Mis gibi tereyağ kokusu, tel tel ayrılması göreni cezbeder. Bugün aşırı lezzetli bir katmer poğaça tarifi paylaşacağız sizlerle. Her yiyenin kendini durduramadığı bu poğaçaları ister kahvaltıya, ister çay saatlerine , ister çocuklarınızın beslenmelerine yapın 10 numara olacak.

Poğaça yapmak her ne kadar basit gibi görünse de aslında yapımı dikkat ister. Kim ister ki maya kokan, hamurlaşan poğaça yemeyi. Malzemeler benzer olsa da yapımıyla tüm bildiklerinizi unutturacak olan bu tarifimizle katları sayılan, tel tel ayrılan muhteşem poğaçalar yapabileceksiniz.

RULO KATMER POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Arasına sürmek için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı

İçi için;

  • 1 kase peynir (Dilerseniz çikolatalı, ıspanaklı, sade, kıymalı, patatesli gibi farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Haşhaş, çörekotu ya da susam

RULO KATMER POĞAÇA NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabına kuru mayayı, şekeri, ılık sütü ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
  2. 5 dakika sonra 2 su bardağı kadar unu ekleyip hamuru toparlayın.
  3. Tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Ardından kalan unu ekleyip pürüzsüz ele hafif yapışan bir hamur elde edin.
  5. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  6. Hamur mayalanınca tezgaha alıp bir iki dakika yoğurup havasını alın.
  7. Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
  8. Bir tanesini kenara alıp üzerini örtün kurumasın.
  9. Diğerini hafif unladığınız tezgahta oklava ile yaklaşık 45 cm genişliğinde kare olacak şekilde açın.
  10. Bu arada tereyağını eritin.
  11. Erittiğiniz tereyağından fırçayla sürün. Kenar kısımlarını ortada doğru katlayıp 3 kat bir görüntü elde edin.Daha sonra diğer iki yanı da aynı şekilde ortaya katlayıp küçük bir kare elde edin.
  12. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
  13. Üzerlerini streç film ile sarıp buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekleyin.
  14. Her birini oklava ile hafif unlayarak aynı şekilde açabildiğiniz kadar açıp genişletin. Erittiğiniz tereyağından her yerine sürüp fırçayla yedirin.
  15. Her yerine kaşar peyniri ya da başka bir peynir serpebilirsiniz. (Sadece, çikolatalı, patatesli farklı harçlarda koyabilirsiniz.
  16. Geniş ucundan başlayıp rulo yapın.
  17. Aynı şekilde ikinci hamuru da hazırlayıp rulo yapın.
  18. 4 parmak aralıklarla kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  19. Üzerlerine hafif bastırın.
  20. Bir kasede yumurtayı ve şekeri koyup karıştırın. Poğaçaların üzerine sürün. Dilerseniz haşhaş, çörekotu veya susam dökebilirsiniz.
  21. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri