Rosto köfte nasıl yapılır? İşte patates püreli rosto köfte tarifi

Hiçbir usta bugüne değin böyle anlatmamıştı. Lokanta usulü rostonun en ince ayrıntılarına kadar anlatıldığı süper bir tarif.

Daha önce başka bir ustadan aldığımız rosto tarifini sizlerle paylaşmıştık. Hem o tarif hem de bu tarif ile yapılan rostolar gerçekten bir harika oluyor. İki tarif arasında pek bir fark yok. Eğer rosto seviyorsanız iki tarifide mutlaka deneyin.

Malzemeler:

  • 750 gr dana kıyma (%20 Yağlı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz az galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 buçuk çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos İçin Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su

Patates Püresi İçin:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu

Yapılışı:

İlk olarak köftesi için, 750 gram dana kıyma içerisine 1 adet kuru soğanı rendeleyin. Üzerine 1 su bardağından biraz az galeta unu, yarım çay bardağı su, 1 adet yumurta, 3 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 buçuk çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu ekleyin köfteyi sakız kıvamına gelene kadar yoğurun ve 30 dakika beklemeye alın.

Dinlenen köfteyi tezgah üzerine alın ve yoğurmaya devam edin. Köfte harcını 15 cm uzunluğunda şerit haline getirin. Daha sonra harcı pişirme kağıdına sarın ve üzerini su ile ıslatın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Ardından 4 adet orta boy patatesin kabuklarını soyun ve doğrayın. Bir tencere içerisindeki suda patatesleri haşlayın. Sosu için 1 baş kuru soğanı elma dilimi şeklinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Bir tava içerisine tereyağı koyun ve erimesini sağlayın. Ardından önce sarımsakları ekleyin ve kokusunun çıkmasını bekleyin. Sonrasında doğranmış soğanları ilave edin. Pembeleşene kadar pişirin. İçerisine salça ekleyin ve karıştırın. Su ilave edin ve kaynadığında ocaktan alın. Fırında 35 dakika pişen köfteyi fırından çıkartın ve 15 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyin ve orta boy bir borcam içerisine dizin. Üzerine hazırlanan sosu gezdirin.180 derecelik fırına yerleştirin.

Ardından patates püresi için, haşlanmış patateslerin içerisine tereyağı ekleyin ve çatal yardımı ile ezin. Azar azar süt ilavesi yapın ve karıştırın. 20 dakika fırında pişen köfte ile patates püresini sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Ustadan Al Tarifi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri