Reçelli kurabiye tarifi! Kaç tane yediğinizi unutacaksınız

Kurabiyeler, çay saatlerinin ayrılmaz parçasıdır Bugün size bildiğiniz kurabiye tariflerini unutturacak muhteşem bir tarif vereceğiz: Reçelli kurabiye. Peki reçelli kurabiye nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir, püf noktası nedir? İşte tarifi...

Bu kurabiyeyi, 1 yıl önce çok sevdiğim bir arkadaşımda yemiştim. O gün çayın yanında kaç tane yediğimi bile hatırlamıyorum. Tabi hemen tarifini aldım. o an evde şeftali marmelatı vardı eve gelip hemen denedim. Evdekiler de bayıldı. O zamandan bu yana aklımıza geldikçe sık sık yapıyoruz. Hafif nemli dokusu, ağızda dağılan yapısıyla gerçekten şahane oluyor. Her sene yazın vişne, erik, çilek, kayısı gibi pek çok meyveden marmelat yapıyorum. Marmelatları kahvaltıdan daha çok bu şekilde tükettik desem abartmış olmam herhalde:) Hepsinin lezzeti ayrı güzel oluyor. Üstelik katı yağ da gerekmediği için kolayıma gidiyor.

Biz her yaptığımızda tadına doyamıyoruz, siz de yapmak isterseniz diye tarifini hemen ekliyorum.

REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2.5 su bardağına yakın un

Bulamak için;

  • İstediğiniz bir reçel ya da mermalat

Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurtayı, toz şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  2. 2 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya başlayın.
  3. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  8. Marmelatı ya da reçeli tavada ısıtın.
  9. Başka bir tabağa da hindistan cevizi koyun.
  10. Soğuyan kurabiyeleri tek tek önce marmaleta sonra hindistan cevizine bulayın. (Her tarafını)

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri