Bu kurabiyeyi, 1 yıl önce çok sevdiğim bir arkadaşımda yemiştim. O gün çayın yanında kaç tane yediğimi bile hatırlamıyorum. Tabi hemen tarifini aldım. o an evde şeftali marmelatı vardı eve gelip hemen denedim. Evdekiler de bayıldı. O zamandan bu yana aklımıza geldikçe sık sık yapıyoruz. Hafif nemli dokusu, ağızda dağılan yapısıyla gerçekten şahane oluyor. Her sene yazın vişne, erik, çilek, kayısı gibi pek çok meyveden marmelat yapıyorum. Marmelatları kahvaltıdan daha çok bu şekilde tükettik desem abartmış olmam herhalde:) Hepsinin lezzeti ayrı güzel oluyor. Üstelik katı yağ da gerekmediği için kolayıma gidiyor.
Biz her yaptığımızda tadına doyamıyoruz, siz de yapmak isterseniz diye tarifini hemen ekliyorum.
REÇELLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2.5 su bardağına yakın un
Bulamak için;
- İstediğiniz bir reçel ya da mermalat
Yapılışı
- Yoğurma kabına yumurtayı, toz şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- 2 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Marmelatı ya da reçeli tavada ısıtın.
- Başka bir tabağa da hindistan cevizi koyun.
- Soğuyan kurabiyeleri tek tek önce marmaleta sonra hindistan cevizine bulayın. (Her tarafını)
Afiyet Olsun!