Reçeller ilgili alanıma giriyor. Ara ara farklı reçeller deniyorum. Yeni tanıştıım bir reçelden bahsetmek istiyorum bugün: nane reçeli. İlk duyduğumda nane reçeli olur mu demedim değil. Kendi bahçemizde nanelerle hemen kolları sıvadım denemeye karar verdim. Değişik tatlara açık olanlar için denenmesi gereken tariflerde kesinlikle. Kokusuyla mest ediyor.
Kahvaltılarda ekmeğe sürülebildiği gibi tatlılarda sos olarak da kullanılabiliyor. Ben limonlu cheesecake'in üzerine döktüm çok lezzetli oldu.
Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...
NANE REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 demet taze nane
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
NANE REÇELİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Nanenin yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkayın.
✔️ Süzgece koyup ya da mutfak bezi üzerine yerleştirip kurumasını sağlayın.
✔️ Nane tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ekleyip elinizle avucunuzun arasında iyice ovalayın.Bu kısım önemli, nanenin kokusu iyice çıkmalı.
✔️ Kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin.
✔️ Ertesi gün üzerine suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
✔️ Diğer reçeller gibi uzun uzun kaynamaya gerek yok nane reçelinin. Yapraklar iyice yumuşamaya başladığında içerisine limon suyu ekleyip kıvam almasını sağlayın. Yoğun bir kıvam alınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Soğuduktan sonra cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.