Bu ekmeği yapıpta beğenmeyen kimse olmadı. Evde burger ekmeği yapamayan kalmayacak bu tarifle. Kalabalıksanız 2 ölçü yapmanızı öneririm. İsterseniz buzdolabı poşetine sarıp buzlukta da saklayabilir istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz. Bu ekmeğin tostu da enfes oluyor. Hamburger köfte, sandviç artık keyinize kalmış kullanımı..
TAM ÖLÇÜLÜ BURGER EKMEĞİ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşğı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
TAM ÖLÇÜLÜ BURGER EKMEĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Derin bir yoğurma kabına mayayı, şekeri ve ılık sütü ve ılık sütü alıp 10 dakika bekletin
✔️ Tuzu ve yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
✔️ Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alarak yoğurma işlemini tezgahta devam ettirin. Vur katla yöntemini kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
✔️ Başka bir derin kabın tabanını tereyağı ile yağlayıp hamuru koyun. Amacımız yapışmaması.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp 1.5 saat mayalandırın.
✔️ Hamuru 8 bezeye ayırın.
✔️ Bezeleri yuvarlayarak yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla su sürün. Üzerine bir bez ya da tepsi kapatabilirsiniz.
✔️ Tepside 1 saat mayalandırın.
✔️ Yumurta sarısına 2 yemek kaşığı su ilave edip çırpıp fırçayla ekmeklerin üzerlerine sürün. Üzerlerine beyaz susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakikada hazır oluyorlar, fırınınıza göre değişebilir.
✔️ Fırından çıktıktan sonra fırın teline alırsanız tabanında nemlenme olmaz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.