Püf Noktalarıyla Sünmeyen Salyalanmayan Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Bamya, Türk Mutfağının sevilen sebzelerindendir. Bugün ne pişirsem diyenlere tam mevsimindeyken sünmeyen zeytinyağlı taze bamya yemeğinin tarifini vereceğiz. Susus pişirilen bu yemeğin lezzetine doyamayacaksınız.

Bamyayı hiç güzel pişiremezdim eskiden. Ta ki püf noktalarını öğrenene kadar. Meğersem bamyanın tepelerini külah gibi konik kesmek ve bamyanın deliklerini açığa çıkarmamak gerekiyormuş. Ve bamyayı yıkayınca mutfak bezine ya da havlbAu kağıda koyup iyice kurumasını sağlamak...

SÜNMEYEN ZEYTİNYAĞLI BAMYA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 750 gr taze bamya (küçük bamyalar seçin)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 büyük kırmızı domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çeyrek limon suyu
  • Tuz
  • Pul biber

SÜNMEYEN ZEYTİNYAĞLI BAMYA NASIL YAPILIR?

✔️ Bamyanın tepelerini kulah gibi konik kesin. Bıcakla yapıyorum ben.

✔️ Yıkayıp bekletmeden temiz bir mutfak bezine serin. iyice kurusunlar.

✔️ Tencereye yemeklik doğradığınız soğanları, sarımsağı ve zeytinyağını koyup soteleyin.

✔️ Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

✔️ Bamyaları ilave edin. Limon suyunu bamyaların üzerine gezdirin.

✔️ Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri üzerine koyup yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Kısık ateşte ortalama 40 dakikada pamuk gibi oluyor.

İster sıcak ister soğuk afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri