Davet sofralarına, akşam çaya gelen misafirlere gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz lezzetli bir tatlı tarifi vereceğiz: kakaolu şekerpare.
Şerbetli tatlı yapmak istiyorum ama hangisini yapayım karar veremiyorum diyorsanız kolları sıvayın 5 dakikada hamuru yoğurup fırına atın. Sonuç sizi kesinlikle pişman etmeyecek emin olun.
Ağızda dağılan bu hafif tatlı özellikle çocukların favorisi olacak.
Hazırsanız tarifimize geçelim...
KAKAOLU ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 150 gr tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz ya da fındık içi (Robotta un haline getirin)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Çeyrek limon
KAKAOLU ŞEKERPARE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Öncelikle şerbetini hazırlayım. Suyu ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limonu sıkın ve 15 dakika sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Ardından un hariç diğer malzemeleri koyup güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
✔️ Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti gezdirin.
✔️ Süslemek size kalmış. Üzerlerine 1'er çay kaşığı kadar sürülebilir çikolata koyup yarım ceviz ya da fındık yerleştirebilirsiniz. Ya da antep fıstığı, hindistan cevizi serpebilirsiniz.
✔️ Şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın