Çıtır çıtır bir börek yapmak isteyenleri buraya alalım. Kolaya kaçmadan evdeki çok az malzemeyle ve mayasız hazırlayacağınız bu tarif favoriniz olacak! İster peynir, isterseniz de çikolata reçel sürün, her şekilde enfes oluyor...
EV YAPIMI PUF BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 100 ml su
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 50 gr tereyağı
- 250 gr un
Arasına sürmek için;
- 125 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Arası için;
- Reçel, çikolata ya da peynir
EV YAPIMI PUF BÖREK NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Üzerine unu ekleyip yoğurun.
- Bir bardakta suya tuz ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağlı un karışımına azar azar tuzlu sudan ekleyerek pürüzsüz sert bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Tezgahta merdaneyle 30*25 cm boyutlarında açın.
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bolca üzerine sürün. Uzun olan kısmı 3 katman olacak şekilde katlayın.
- Üzerini örtüp 10 dakika daha dinlendirin. Merdaneyle 45*45 boyutunda açın.
- Tekrar 3 kat olacak şekilde katlayın.
- 10 dakika daha dinlendirin.Unladığınız tazgahta aynı şekilde tekrar açın. Bu sefer 3'e bölün.
- Her bir üçgeni 4 parçaya bölün. (4 adet kare olacak)
- Ortalarına reçel, çikolata ya da peynir koyup üçgen biçiminde katlayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Afiyet Olsun!