Bu yöntemi keşke daha önce bilseydim diyeceğiniz kat kat puf börek tarifi

Milföy almadan evde çıtır çıtır kat kat bir börek yapmak ister misiniz? Uzun uzun buzdolabında bekletme süreçleri olmadan pratik bir şekilde hazırlayacağınız bu börekleri kime ikram etseniz bayılacak.

Çıtır çıtır bir börek yapmak isteyenleri buraya alalım. Kolaya kaçmadan evdeki çok az malzemeyle ve mayasız hazırlayacağınız bu tarif favoriniz olacak! İster peynir, isterseniz de çikolata reçel sürün, her şekilde enfes oluyor...

EV YAPIMI PUF BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 100 ml su
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 250 gr un

Arasına sürmek için;

  • 125 gr tereyağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Arası için;

  • Reçel, çikolata ya da peynir

EV YAPIMI PUF BÖREK NASIL YAPILIR?

  1. Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Üzerine unu ekleyip yoğurun.
  2. Bir bardakta suya tuz ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  3. Tereyağlı un karışımına azar azar tuzlu sudan ekleyerek pürüzsüz sert bir hamur elde edin.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  5. Tezgahta merdaneyle 30*25 cm boyutlarında açın.
  6. 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bolca üzerine sürün. Uzun olan kısmı 3 katman olacak şekilde katlayın.
  7. Üzerini örtüp 10 dakika daha dinlendirin. Merdaneyle 45*45 boyutunda açın.
  8. Tekrar 3 kat olacak şekilde katlayın.
  9. 10 dakika daha dinlendirin.Unladığınız tazgahta aynı şekilde tekrar açın. Bu sefer 3'e bölün.
  10. Her bir üçgeni 4 parçaya bölün. (4 adet kare olacak)
  11. Ortalarına reçel, çikolata ya da peynir koyup üçgen biçiminde katlayın.
  12. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri