FIRINDA KAŞARLI MANTAR İÇİN MALZEMELER
- Taze kültür mantarı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- 1 çay bardağı su
FIRINDA KAŞARLI MANTARIN HAZIRLANIŞI
- Mantarlar yıkayıp kabuklarını soyun.Bir fırın kabına dizilir. (Güveç kaplarını da kullanabilirsiniz)
- Üzerlerine çok az tuz serpin.
- Suyu kenarından ekleyin.
- Yağlı kağıdı çeşmenin altında ıslatıp sıkın. Mantarların üzerini kapatın.
- Fırın kabınızı, hava almayacak şekilde aliminyum folyo ile sıkıca kapatın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Mantarlar yumuşayınca yağlı kağıdı ve aliminyum folyoyu çıkarın.
- Mantarların üzerine kaşar peynirleri yerleştirip tekrar 5-10 dakika daha fırınlayın.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Öneri
Balığın yanına güzel bir alternatif olabilir.
Pazar kahvaltılarınızda sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.