5 çayına, akşam yemeği arkasına şöyle lezzetli bir kek tarifi arıyorsanız bu tarifimizi yapabilirsiniz. Yapımı hem kolay, hem de çok hafif. Az bir malzeme ile çok kısa bir süre içinde ortaya mis gibi portakal kokulu bir kek çıkacak. İşte karşınızda tüm kalıplarda kullanabileceğiniz tam ölçülü portakallı kek tarifi...
PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım portakalın suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Üzeri için;
- 100 ml krema
- 100 ml sütlü ya da bitter çikolata
PORTAKALLI KEK NASIL YAPILIR?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle 4 dakika çırpın.
- Sütü, sıvı yağı, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek kısa süreli çırpın.
- Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
- Önceden ısıtılmş 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Ilıyan keki dilerseniz yarım portakal suyu ile ıslatabilirsiniz, bu sayede daha nemli bir dokusu olacaktır.
- Dilerseniz sadece pudra şekeri ile süsleyin. Çikolata ile süslemek isterseniz kremayı ocağa alıp kaynama noktasına gelince kapatın ve çikolatayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu sıkma torbasına koyup keki süsleyin.
Afiyet Olsun!