Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan portakalı keklerde, kurabiyelerde sıklıkla kullanıyoruz. Portakal suyuyla hazırlanmış lezzetli bir sosla yapılan ıslak kek ise zamanlarda sosyal medyada en çok yapılan tarifler arasında. Biz de sizin için tam ölçülü tarifini hazırladık. Bu keki ister kek kalıbında, ister borcamda yapabilirsiniz.
PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2.5 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
PORTAKALLI ISLAK KEK NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 3-4 dakika çırpın.
- Sıvı yağı ve portakal suyunu ilave edin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın.
- En son rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip kısa süre çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbına (dilerseniz borcamda kullanabilirsiniz) hazırladığınız kek hamurunu dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Bu arada bir kasede sıcak su ile toz şekeri karıştırıp şekerin erimesini sağlayı. Ardından portakal suyunu ve rendesini ilave edin.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığın geçince portakallı sosu her yerine gezdirin.
- En az 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!