Çocukluğumda yediğim ve hatırladığım tek kurabiye bu kurabiye:) Okuldan gelirken kokusunu kapıdan alır ve mutfağa koşardım. Şimdilerde ben de çocuklarıma yapıyorum, arada anılarımı anlata anlata yiyoruz. Bu kurabiyenin yapılışı çok kolay aslında. Lezzetli bir kurabiye için tüm malzemeleri en az yarım saat sonra oda sıcaklığına getirseniz çok daha iyi oluyor. Kuş üzümü, ceviz ile de lezzetini uçurmak serbest. Evi misler gibi kokutmaya varsanız, kolları sıvayın, haydin mutfağa!
PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- İri çekilmiş fındık yoksa şeker
PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Yoğurma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, şekeri, alıp karıştırın.
✔️ Rendelediğiniz portakal kabuğunu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamuru streç filme sarıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün. Üzerlerine iri çekilmiş fındık serpin.
✔️ 180 derece fırında 16 dakika kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın