Cakepops, popcake, popkek, lolipop kek gibi pek çok ismiyle biliyoruz onu. Görüntüsü, tadı tek kelimeyle efsane olan bu lezzete yediden yetmişe herkes bayılıyor. Çocuklu misafirlere, doğumgünlerine, okulda bir kutlama vs varsa vazgeçilmez tarifiniz olacak bu tarifi mutlaka deneyin.
Popkek kalıbını ben pasta malzemeleri satan bir dükkandan almıştım. İyki de almışım dediğim kalıplardan. Lafı fazla uzatmadan damak çatlatan tarifimize geçelim....
KALIPTA POPKEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 cay bardağı sut
- 1 cay bardağı sıvı yag
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 3-4 damla limon suyu
Süslemek için;
- Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata, sütlü çikolata
- Pasta süsü
KALIPTA POPKEK TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve limonu da ekleyip akışkan bir kek hamuru elde edin.
✔️ Popcake kalıbını sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Üzerini kapatıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 15-20 dakikada pişiyorlar.
✔️ Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
✔️ Çikolataları benmari usulü eritin. Çucukları önce çikolataya sonra keke batırıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Donmasını sağlayın.
✔️ Daha sonra çubuklu popcakeleri önce çikolataya batırıp sonra istediğiniz bir pasta süsü ile süsleyip tekrar buzdolabında birbirine değmeyecek şekilde 5 dakika bekletin. Hızlıca donacaklardır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.