Sade Pofidik Poğaça Tarifi nasıl yapılır

Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir poğaçalar. Bugün sizlere pastanedekiler gibi puf puf kabaran pamuk gibi poğaça tarifi vereceğiz. Üstelik tüm sırlarını ve püf noktalarınıda paylaşacağız

Sabah kahvaltılarınızı, 5 çaylarınızı şenlendirecek harika bir poğaça tarifi paylaşacağız. Yapımı son derece kolay olan bu tarifte dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var sadece. İsterseniz piştikten sonra ilk sıcaklığı giden poğaçaları buzluğa kaldırabilir çocuklarınızın beslenmesine koyabilirsiniz. Gerçekten çok pratik oluyor.

Dilerseniz peynirli, patatesli, çikolatalı vs yapabilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım.

SADE POFİDİK POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya d 1 adet yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Bolca susam

SADE POFİDİK POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Yoğurma kabına mayayı, toz şekeri ve ılık sütü alıp karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
✔️ Sütü, sıvı yağı, tuzu ve yumurtayı ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Üzerini kapatııp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamurun havasını almak için 1-2 dakika yoğurun.
✔️ Hamuru 20 bezeye ayırın. Dilerseniz sevdiğiniz bir çeşit iç harcı koyabilirsiniz. Bizim çocuklar sade seviyor ben genelde sade yapıyorum.
✔️ Bezeleri yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Küçük bir kasede yumurta sarısını ve sütü karıştırın. Fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
✔️ Dilerseniz bol susam, çörekotu serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerini nar gibi kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 25-30 dakikada pişiyorlar.
✔️ Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtün.
Pamuk gibi pufidik poğaçalarınız hazır...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri