Acılı acısız her türlü şalgam suyunu seviyorum. Eğer pazarda şalgam bulursam kendim hazırlıyorum. Siz de mutlaka deneyin bu tarifi. Aldığınız hazır şalgamlarla karşılaştırmayın bambaşka bir lezzet.
EV YAPIMI ORJİNAL ŞALGAM SUYU TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 3.5 lt su
- 7 tatlı kaşığı silme tuz
- 1.5 kg mor havuç
- 1.5 çorba kaşığı pilavlık bulgur
- 1 adet taze acı biber
- 1 adet orta boy şalgam
EV YAPIMI ORJİNAL ŞALGAM SUYU TARİFİ NASIL YAPILIR?
- 5 litrelik turşu bidonuna (su şişesi de olur) suyu koyun.
- Pilavlık bulguru ve tuzu ekleyin. (Bulgur fermantasyonu sağlayacak)
- Taze acı biberin sap kısmını alıp ikiye bölüp direk suyun içine koyun.
- Havuçların kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Ben dikey olarak 4'e bölüyorum. Havuçları da suyun içine direk ekleyin.
- Şalgamında kabuğunu soyup iri iri doğrayıp içerisine ekleyin.
- Şişenin kapağını sıkıca kapatıp güneş almayan serin bir yerde 1 ay bekletin. Bu sürede hiç kapağını açmayın.
- 1 ay sonra yavaşça kapağını açın. Gazını açarken dikkat edin aman :) Köpükler çıkınca 15 dakika dinlendirin.
- Buzdolabında 1 hafta içinde tüketin tabiki kalırsa:)