Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Ağızda dağılan pişmaniye kurabiye tarifi

Çayın yanına nefis mi nefis ağızda dağılan pişmaniye kurabiye tarifimiz favori kurabiyeniz olacak!!!! Yapımı oldukça pratik. Haydi mutfağa...

PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un (Una bağlı olarak değişebilir)

Bulamak için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

PİŞMANİYE KURABİYENİN HAZIRLANIŞI

  1. Tereyağını dolaptan çıkarıp, oda sıcaklığında yumuşaması için bekleyin.
  2. Derin bir yoğurma kabında  un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın.
  4. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin.
  6. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. (Üzeri beyaz kalacak)
  7. Ayrı bir kasede pudra şekerini ve hindistan cevizini karıştırın.
  8. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri karışıma bulayın.
  9. Ağzınızda dağılan nefis kurabiyeleriniz hazır.
  10. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri