Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Ağızda dağılan pişmaniye kurabiye tarifi
Çayın yanına nefis mi nefis ağızda dağılan pişmaniye kurabiye tarifimiz favori kurabiyeniz olacak!!!! Yapımı oldukça pratik. Haydi mutfağa...
PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 3 su bardağı un (Una bağlı olarak değişebilir)
Bulamak için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
PİŞMANİYE KURABİYENİN HAZIRLANIŞI
- Tereyağını dolaptan çıkarıp, oda sıcaklığında yumuşaması için bekleyin.
- Derin bir yoğurma kabında un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Tepsiye yağlı kağıt yerleştirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin.
- 170 derece fırında 20 dakika pişirin. (Üzeri beyaz kalacak)
- Ayrı bir kasede pudra şekerini ve hindistan cevizini karıştırın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri karışıma bulayın.
- Ağzınızda dağılan nefis kurabiyeleriniz hazır.
- Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri Haberleri