Pişirilmeden Yapılıyor 2 Yıl Bozulmuyor! Ustadan Tam Ölçülü Garantili Domatesli Biber Turşusu Tarifi

Turşu, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Yazın domates, biber bol iken kış hazırlıklarını yapmak lazım. Bugün sizlere Usta Şef Harun Ustadan 2 yıl bozulmadan duran üstelik pişirilmeyen domatesli biber turşusu tarifi vereceğiz.

Bu turşu pilavın, etin yanına çok yakışıyor. Usta Şef Harun Usta'nın esfane tarifini yıllardır yapıyorum. Bu yıl da yaparken sizlerle paylaşmak istedim.

Hiç tereddütsüz deneyebilirsiniz. Tuzu, sirkesi tam yerinde.

DOMATESLİ BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 kilo sırık domates
  • Yarım kilo kıl biber
  • 50 gr sarımsak
  • 3 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı silme limon tuzu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke

DOMATESLİ BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Domatesleri rendeleyin(kabuklarını soymanıza gerek yok)

✔️ Biberlerin sap kısmını alıp iri iri doğrayın.

✔️ Doğradığınız biberleri domateslere ekleyin.

✔️ Sarımsakları da rendeleyin.

✔️ Tuzunu, limon tuzunu da ekleyin.

✔️ Zeytinyağını ve sirkeyi de ekleyip karıştırın.

✔️ Direk cam kavanozlara doldurun.

✔️ 3-4 gün oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri