Tane Tane Pirinç Pilavının Sırrı, Püf Noktaları ve Tarifi

Pirinç Pilavı ana yemeklerin yanındaki en iyi lezzet. Ancak bazı durumlarda lapa olabiliyor. Şimdi Sizlere lapa olmaması için bazı sırlar vereceğiz. İşte Pirinç Pilavı Yapımının Sırrı..

Pirinç pilavını herkes tutturamıyor. Ben annemden öğrenmiş olduğum tarifi uzun bir süredir uygulamaktayım. Yeni evlendiğimde açıkçası yaptığım pilavlar tam kıvamında olmadığı için karşımda bulunan ev yemekleri satılan bir lokantadan alıyordum pilavları :)

Gelen misafirlerime o pilavdan ikram ediyordum. Gel zaman git zaman artık pilav yapmayı öğrendim. İşin sırrını öğrenince tam bir pilav ustası oldum. Şimdi sizlere tane tane pilav yapmanın tarifini vereceğim..

PİLAV İÇİN GEREKEN MALZEMELER:

2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
2 yemek kaşığı kadar arpa şehriye
1 su bardağı kadar baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı)
1 çay kaşığı organik tuz

PİLAV NASIL YAPILIR?

İlk olarak pirinçleri güzelce yıkayın. Yıkanan pirinç bir süre dinlenirken altı yapışmayacak şekilde tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağı ekleyin. Şehriyeyi süzgeçte sudan iyice geçirin ve kızarmış olan yağda rengi iyice değişene dek kavurun. Sade yapacaksanız eğer şehriye kavurma işlemini atlayabilirsiniz ) Dinlenmiş pirinçlerinizi daha sonra tencereye ekleyip üzerine bir kaç damla kadar limon sıkın ve tuzunuzu ekleyin. Bir dakika kadar iyice karıştırın. Ardından suyunuzu ilave edip ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın.

10 dakika geçtikten sonra tencere kapağını kaldırıp bir tur daha karıştırın ve suyu çekmiş mi diye bir kontrol edin. Eğer suyunu çekmişse kapatın ve altını dinlenmeye alın. Bu sırada soğumaması için bir örtü tencerenizin üstüne örtün. Dinlendikten sonra bir kaseyi alarak derli toplu bir pilav servis edebilirsiniz

PİLAV YAPIMINDA PÜF NOKTALAR

Pilavda kullanacağınız Pirinçleri önceden yıkayıp 4-5 dakika kadar dinlendirin.
- Pirinçleri kavururken beyaz kalması için birkaç damla kadar mutlaka limon sıkın
- Pirince su ekledikten sonra sakın karıştırmayın
- Kısık ateşte mutlaka pişirin
- Demlendirdikten sonra fazla bekletmeden servis edin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri