Patlıcan sevmiyor oğlum. Sadece bu şekilde yedirebiliyorum. O yüzden bizim evde her hafta pişer. Bulgura patlıcan çok yakışıyor gerçekten . Zaten bulgur son derece faydalı yiyeceklerden. Bu şekilde sebzeli hali oldukça sağlıklı ve besleyici oluyor.
Siz de bu şekilde deneyin mutlaka , seveceğinizden eminim.
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı normal pilavlık bulgur
- 4 su bardağı kaynar su
- 1 adet patlıcan
- 2 adet köy biberi
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Patlıcanları alacalı soyun. Küp küp doğrayıp su dolu bir kaba koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz da ilave edip kenarda bekletin.
✔️ Biberleri patlıcanla aynı büyüklükte doğrayın.
✔️ Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
✔️ Tavaya sıvı yağı koyup ocağın altını açın. Yağ ısınınca yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. 2-3 dakika hafif soteleyin. Bu aşamada tereyağını ilave edip tereyağının erimesini sağlayın.
✔️ Patlıcanları güzelce yıkayıp süzün ve sotelediğiniz soğana ekleyin. Ortalama 5 dakika kavurun.
✔️ Biberleri ekleyip karıştırın 2 dakika da o şekilde kavrulsun. Domatesleri, ince doğranmış sarımsakları da ekleyip karıştırın.
✔️ Sıra geldi salçayı eklemeye. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 3-4 dakika krıştıra karıştıra pişirin.
✔️ Bulguru süzgece koyup sudan geçirip karışıma ekleyin. 2-3 dakika kavurmanız yeterli.
✔️ Tuzunu baharatını ekleyin.
✔️ Kaynar su ilave edip fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp pilavınız suyunu çekene kadar pişirin.
✔️ Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatıp 15 dakika dinlendirin.
Doyurucu lezzetli mis gibi pilavınız hazır. Yanına sadece cacık, soğan yeter inanın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.