Mıhlama, muhlama gibi farklı isimlerle de bilinen kuymak bizim evin vazgeçilmezlerinden... Oldukça da besleyici! Buyrun Erzurum usulü kuymak tarifini...
ERZURUM USULÜ KUYMAK TARİFİ İÇİN MALZEMELERİ
- 250 gram tereyağı
- 3,5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr civil peynir
ERZURUM USULÜ KUYMAK TARİFİNİN YAPILIŞI
- Tereyağını tavaya alıp eritin. (Yakmayın)
- Ayrı bir kasede unu ve yoğurdu güzelce çırpın.
- Eriyen yağa yoğurtlu un karışımını ilave edin ve sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin.
- Ardından civil peyniri tel tel ayırıp ilave edin ve iyice karıştırın.
- Peynir eridiğinde kuymağınız hazır demektir.
- Sıcak sıcak afiyetle yiyin:)