Pekmezin Can Dostuyla Yapılıyor Damakları Çatlatıyor! Çat Kapı Yapanlara Bile İkram Edilebilecek Kolaylıkta Baklava Yufkasından Tahinli Çıtırlar

Tahin severek yediğimiz lezzetlerden. Şifa deposu tahini ve cevizi baklava yufkasına sarıp efsane bir lezzet ortaya çıkarmaya ne dersiniz. Çat kapı gelenlere bile kolaylıkla yapabileceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin.

Bu tarif çerez gibi gidiyor bir tepsi arkanızı dönmeden bitiyor. Çıtır çıtır enes bir tat. Üstelik yufka açma vs derdi de yok. Hazır baklavalık yufkayla 5 dakikada yapıp fırına atabilirsiniz. 

BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ ÇITIRLAR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • İri çekilmiş ceviz ya da fındık
  • Toz şeker

BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ ÇITIRLAR NASIL YAPILIR?

✔️ Kasede tahini, eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı alıp güzelce karıştırın.

✔️ Baklavalık yufkanın birini tezgaha alın. Kalan yufkaların üzerine de mutfak bezi kapatın üzeri hemen kurumasın. Yufkanın üzerine tahinli karışımdan fırçayla sürün ve her tarafına yedirin. Üzerine bir kat daha yufka serip tahinli karışımdan sürün.

✔️ İri çekilmiş ceviz ve çok az toz şeker serperek geniş olan kısından başlayıp rulo yapın.

✔️ İki üç parmak genişliğinde istedğiniz gibi kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derede fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Soğududuktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri