Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir börek tarifiyle karşınızdayız. Şimdiye kadar yaptığınız en kolay ve en lezzetli patatesli börek olmaya aday bu lezzeti mutlaka deneyin
PATATESLİ RULO BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo kadar un(Kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
- 5 adet büyük boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
- Susam
- 2 adet yumurta sarısı
PATATESLİ RULO BÖREK NASIL YAPILIR?
- Öncelikle patatesleri haşlayın.
- Hamuru yoğuralım .Yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, mayayı ve şekeri alıp karıştırın. 5 dakika bekleyip yumurtayı, tuzu, sıvı yağı ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Haşlanan patatesleri soğumaya bırakın.
- Haşlanan patatesleri, ince ince doğradığınız biberleri, tuzu, baharatları ve salçayı güzelce harmanlayın. (Kavurmayın)
- Mayalanan hamuru 3 eşit bezeye ayırın.
- Unlanmış tezgahta merdaneyle açın.
- İç harcını şerit halinde yerleştirip rulo biçiminde sarın.
- Üzerine yumurta sürüp susam serpin.
- 2'şer parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerlerine tekrar fırçayla yumurta sarısı sürün. (Bu sefer üstlerine)
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!