MALZEMELER
- 500 gram taze barbunya (Buzluğa koyduysanız direk kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı şeker
- 2 sarımsak
- Tuz
NASIL YAPILIR
- Küçük bir tencereye barbunyaları koyun. Üzerini 1 parmak geçeçek şeklinde su ekleyip 10-15 dakika kaynatın. (Barbunyalar çok yumuşamasın, çok pişerse dağılır)
- Barbunyaları süzüp bekletin.
- Başka bir tencereye yarım su bardağı suyu ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika soğanların suda pişmesini sağlayın.
- Zeytinyağını ve salçayı ekleyip salçanın kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavurun.
- Küp küp doğradığınız patatesleri, halka halka doğradığınız havucu ve sarımsağı ilave edin. 2 dakika kavurun.
- Şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
- Daha sonra barbunyaları ekleyin, suyunu ayarlayın.(Bir miktar kaynar su gerekebilir)
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ara ara suyunu kontrol edin.
- İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz.
Kışın buzluğa koyduğunuz barbunyaları kullanmak isterseniz, barbunyaları buzluktan direk çıkarıp kullanın.