Patates günün her öğüne yakışıyor. Patates krokette özellikle otellerde en bayılarak yenen lezzetlerden şüphesiz. Bu tariften sonra evde mis gibi patates kroket yapıp çocuklarınızı sevindirebilirsiniz. Yapımı çok pratik, görünüşü de muhteşem bu lezzeti mutlaka deneyin.
Püf noktalarıyla patates kroket tarifi...
EVDE ENFES PATATES KROKET TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet büyük patates
- 100 gram kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu (Ben evde yaptığım galeta ununu kullanıyorum)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
EVDE ENFES PATATES KROKET TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Patatesleri yıkayıp tencereye koyun ve haşlayın.
✔️ Suyunu süzdükten sonra kabuğunu soyup derin bir kapta püre haline getirin. Ben patates ezici kullanıyorum, patates ezici yoksa çatalla da yapabilirsiniz. Sıcakken çok çabuk püre oluyor.
✔️ Üzerine süt, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Hamur kıvamına gelmesi lazım.
✔️ Vaktiniz varsa kapalı bir şekilde 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın. İçerisine kaşar peyniri dilimi koyup kapatın. Ben parmak şeklinde yapıyorum.
✔️ Küçük bir kasede unu, tuzu, karabiberi karıştırın.
✔️ Başka bir kaseye galeta ununu koyun.
✔️ Başka bir kasede yumurtayı çırpıp kenarda dursun.
✔️ Parmak patatesleri önce una, sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp servis tabağına alın.
✔️ Tencereye yağı koyun ve kızdırın. Kızgın yağa patatesleri atıp arkalı önlü kızartın.
✔️ Peçete serdiğiniz tabağa kızaran kroketleri çıkarın. Bekletmeden servis edin.
Ketcap, mayonez yada yoğurt sosu çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.