Öyle hamur yoğurma gibi işlemler olmadan da ortaya pizza tadında muhteşem bir lezzet çıkıyor. Tarife geçmeden hemen söyleyeyim, bu tarif için minik patatesler şart. Bebek patates dediğimiz minik yumurta boyutunda olanlardan buldunuz mu kaçırmayın alın, hemen deneyin.
İhtiyacınız olanlar: Patates, su, tuz, cherry domates, domates sosu, nişasta ve rendelenmiş kaşar peyniri
Sos olarak hazır domates sosu, kendi yaptığınız domates sosu ya da ketçap kullanabilirsiniz. Hiç biri yoksa çok az salçayı sulandırıp bile sürebilirsiniz.Yazın o muhteşem domatesleri rendeleyip sos yapmak da 10 dakikanızı almaz aslında. Hangisi kolayınıza gidiyorsa artık:)
Yapılışı
- Patatesleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip orta ateşte haşlayın.
- Çatal rahatça giriyorsa haşlanmış demektir, ocağın altını kapatın.
- Haşlanan patates sıcakken hemen suyunu süzün.
- Tezgaha ya da tepsiye yağlı kağıdı serin. Üzerine nişasta serpin. Nişasta yoksa un da olur.
- Haşlanan patatesleri aralıklı olarak yerleştirin.
- Bir bardağın ya da kasenin altıyla üstten bastırıp patatesleri ezin.
- Tekrar nişasta serpin.
- Teflon tavanın tabanını yağlayın ve ısıtın.
- Iısınan tavaya ezdiğiniz patatesleri yerleştirip arkalı önlü kızartın.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Üzerlerine domates sosu sürün.
- Cherry domatesleri halka halka doğrayın üzerine yerleştirin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri de serpip tencerenin kapağı kapağı bir şekilde peynir eriyene kadar pişirin.
- Üzerine ince doğranmış maydonoz ve kekik dökebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!